Tönkki

TonkkiTötän vanha kämppä, Tönkki, sijaitsi Kirkkonummen Evitskogissa. Kämppä myytiin 08/2016, kun lippukunta hankki uuden kämpän Ilvesveikkojen naapurista.

Tönkin maapalsta hankittiin Töölön Tähystäjille vuonna 1967 ja sen kalliolle rakennettiin eräkämppä vuonna 1980. Vuonna 1997 tontille tuotiin parakkisauna. Vuonna 2002 rakennettiin vanhan puuceen tilalle tilavampi raikkaan keltainen ulkohuussi. Samana vuonna Tönkki sai myös uuden peltikaton.

Vuonna 2007 Tönkin kämpästä tehtiin myös huomattavasti käytännöllisempi, kun kämppään asennettiin puulämitteinen kamiina. Vuonna 2009 rakennettiin kämpän viereen kannatusyhdistyksen avustuksella pieni, mutta käytännöllinen puuvaja.

tonkki1840

Tönkin kävijöille tuttu tie on ollut olemassa jossakin muodossa jo 1800-luvulla! Tämä käy ilmi pitäjänkartastosta vuodelta 1840.

Tönkkiä huollettiin vuosittain talkoovoimin yhdessä lippukuntalaisten, kannatusyhdistyksen ja lippukuntalaisten vanhempien kanssa. Viimeisimpänä lisäyksenä vuonna 2014 uusittu kaasuhella sekä terassin säilytyspenkki.

Huhujen mukaan Tönkki (koodinimi ”Kotkanpesä”) on pienin koko Pääkaupunkiseudun lippukuntien omistamista kämpistä. Tästä huolimatta Tönkki on käytännöllinen ja sitä voi mainostaa huoletta erähenkisenä partiokämppänä. Tontti on suuri ja rauhallisella paikalla kauniin Munkträsk-lammen rannalla.

Advertisement